enterior-kiállítás tervezés, lakberendezés, belsőtérszervezés
Szűcs Klára cégvezető lakberendező, amiOtthonunk szaktanácsadója szucs.klara@partner-epitesz.hu
1225 Budapest Timföld u. 1.
Tel.: (1) 207-4706
Fax: (1) 207-6223
Mobil: 06-(30) 961-3666

Nagykovácsi családiház lakberendezése vörösre hangoltan
Az építési terv és a leendő tulajdonosok (lak)berendezési igényeinek összehangolása, a térbeli aránytalanságok korrigálása, a funkcionális élettér létrehozása.
     
  design
Az otthon formálásáról egy-egy végső lakás fénykép nem tuja megmutatni azt a várakozás és izgalmakkal teli dolgos folyamatot, amely a lakberendezési tervek készülésétől, az építési és megvalósítási szakaszokon át az örömmel lakom benne és most már élvezem a lakásom, jó itt élni végeredményig tart. Hosszadalmas lenne leírni a tervezéskor hány féle kötöttséghez kell igazodni és hány féle igényt kell figyelembe venni,- a lakberendező és a leendő lakás tulajdonosai mit, miért pont így választottak, miért pont így formálták a belső teret. Éppen ezért minden lakás tervezése, formálása egy újabb kihívás. átalakítási
     
  családi ház
Az itt bemutatott nagykovácsi családi ház tervezésekor a tulajdonos először csak a nappali és étkező területét nem tudta berendezni, lakályossá tenni. Különböző konyhastúdiókban külön-külön megterveztették a konyhát, mely tervek az igényüket nem teljes egészében elégítették ki, de mivel több helyen járva „csak így lehet” – „ez a maximum, ami kihozható belőle” információkat kapták belenyugodtak abba, hogy sajnos a konyhájuk nem lesz minden igényt kielégítő. A lakberendezői munka elvállalásakor ragaszkodtam hozzá, hogy az egyébként egy légtérben lévő nappali-, konyha-, étkező-, s piciny zárt télikert komplexusát együttesen kezelve hadd mutassam meg az általam javasolt, s a belsőtér nyújtotta lehetőségeket. Átgondoltuk a konyha blokkot, amit mindenféleképpen zártnak, de mégis a nappali tere felé átláthatónak szeretett volna a tulajdonos megvalósítani. Így született meg az elképzelés arról, hogy ne legyen egymás melletti térkapcsolatban a konyha és a télikert is külön zárt egység, hanem csak a konyhát zárjuk üvegfallal, s tegyük nyithatóvá üveg tolóajtókkal. A térbeli átláthatóság teljes mértékben megvalósult, s a néha zavaró szaghatást is megoldottuk, hiszen „üvegbe zártuk az illatokat”. Az étkező asztalt a Bohémia Bútorbolt kínálatából, míg a vörös székeket, dísztárgyakat az ID Desing választékából hangoltuk össze. lakberendező
     
  bútor
Az egyedi készítésű konyhabútor magasfényű vörös színéhez a tulajdonos ragaszkodott. A vörös szín dominanciáját a lakás többi helyiségében is visszatérően megjelenítettük. A konyha berendezhetőségét az ablakok helyzete nagyban meghatározta. A magas szekrény elemek térbeli formálásával rengeteg tároló helyet nyertünk, s még a mosogató gépet is sikerült megemelt pozióban a bútorban elrejtenünk. átépítés
     
  Szűcs
A tér átláthatósága - az íves, oszlopos tagozással és rejtett világítással kombinált hangulatos lépcsőház, a nappali szoba bútorának lépcsőzetes ritmusossága és egyedisége a konyha és étkező területéből egyaránt élvezhető. A szokatlannak tűnő, ám de domináns csokoládé fal valamint a bútor korpuszának, oldalfalának színazonosságával, a színek egybeolvadásával a bútorban is egy térjátékot hoztunk létre. A nappali terében a kiegészítő tárgyakban ismétlődően megjelenik a vörös színvilág. igények
     
  tárgyak
elötte
A nagyleány szoba hangulata is kapcsolódik az előző helyiségekkel. A visszaköszönő formák, ívek, s még a tapéta, a kiegészítő dísztárgyak színválasztéka is egységgé formálja a lakás egészét. lakberendezés
utána
     
  ötletek
A fürdőszoba burkolásánál a falfülkékre különös hangsúlyt fektettünk, hiszen ez a kis díszes lerakó felületet nyújtó hangulati elem amit először megpillantunk a belépéskor. A másik irányba tekintve láthatjuk az egyedi építésű zuhanyzót, melyet ülőpadkával kombinált falkülke tesz egyedivé. ergonómia
     
  családi ház
A mosdók helyzetét az alatta lévő padlófűtés elzárórendszer és az az igény, hogy egymástól jelképesen szeparát, külön-külön tisztálkodási lehetőséget teremtsünk igény határozta meg. Még a kevésbé látható, a zuhanyzó mögötti falfülkés térben takarásban lévő területet is felső szekrénnyel beépítettük, hogy minél több tároló felületet nyerhessünk. családi ház
vissza